Що краще їсти при пієлонефриті нирок
Хворим, які перенесли пієлонефрит, показано молочно-рослинна та щадна капустяно-картопляна дієта. Дозволяється: хліб черствий, вегетаріанські супи, нежирні відварені м'ясні та рибні страви, овочі (капуста, картопля, буряк, морква, помідори, гарбуз, кабачки), різноманітні крупи, яйця некруто.
Рекомендовані напої:
- морси, особливо корисний журавлинний;
- відвар шипшини;
- компоти;
- чай, зелений та неміцний чорний;
- соки;
- киселі;
- мінеральні води (Березівську, Єсентуки № 20 та інші).
Збережена копія
При хронічному пієлонефриті з раціону виключаються продукти, хімічні речовини яких дратують сечові шляхи. До таких відносяться: цибуля, часник, хрін, редька, прянощі, приправи, соуси. Також слід виключити продукти із щавлевою кислотою. Збережена копія
у перші 1-2 дні хвороби доцільно використання тільки стиглих фруктів та ягід, баштанних (кавун, диня, гарбуз), печених яблук, пюре моркви, буряків, цвітної капусти. Далі показаний раціон із фізіологічно нормальним вмістом білків, з яких 60 % тварин, насамперед за рахунок молочних продуктів. Збережена копія