Що робити, якщо сирники пригорають
Проблема може виникнути через занадто великий вогонь, а також якщо додати в тісто занадто багато цукру. Але головною причиною того, що страва не просмажується та підгоряє, є використання надто вологого сиру. Тому досвідчені господині завжди віджимають цей інгредієнт перед тим, як почати готувати сирники.
Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути густим, а перед смаженням слід ретельно запанувати кожен сирник у борошні. Не переборщувати з цукром! Він зробить тісто рідким, і сирники втратить форму. На 400 г сиру достатньо буде 0,5-1 ст. Збережена копія
Сирники розвалюватимуться, якщо в тесті немає яєць. Сир сам по собі не тримає форму при термічній обробці і як би ви не намагалися, сирники без яєць у вас не вийдуть. Також сирники будуть розвалюватися, якщо в тесті немає інгредієнта, що скріплює, яким в даному випадку є борошно або манка.