Яку піцу в Італії називають диявольською: традиційний рецепт та історія

Яку піцу в Італії називають диявольською: традиційний рецепт та історія

Якщо ви думаєте, що гострі перці або соуси зроблять піцу в Італії "диявольською", то ви глибоко помиляєтесь. Справжнім символом пекельної піци з Апеннінського півострова є анчоус. Цей маленький рибний делікатес часто називають "диявольським інгредієнтом" завдяки своєму незвичайному смаку та аромату.

Анчоуси, які використовуються для приготування італійської піци, пройшли тривалий процес соління та консервації, що надає їм інтенсивного смаку і злегка солонуватих присмаків. Поєднання ароматних спецій з в'яленою рибкою створює справжнє вибухове поєднання смаку. Багато італійських піцерій пропонують своїм відвідувачам піцу з анчоусами, які вони роблять за традиційною рецептурою, створюючи диявольськи апетитні страви.

Не секрет, що анчоуси є одним із найбільш контраверсіальних компонентів піци. Їхній смак люблять не всі, і саме тому піца з анчоусами має своїх фанатів по всьому світу. Це незвичайне поєднання смаків змушує сповільнюватися піцу і насолоджуватися кожним шматочком, тоді як їхні колеги дивляться на цю страву з недовірою та збентеженням.

Яку піцу в Італії називають диявольською
Назва піцискладовіОпис
1Піца ДияволаГострий салямі, перець чилі, оливкова оліяПіца з гострою салямі, яка надає їй пікантності та пекучого смаку.
2Піца Араб'ятаГостра салямі, перець чилі, часник, оливкиПіца з гострою салямі, перцем чилі, часником та оливками, яка має яскраво виражений пікантний смак
3Піца ПіккантеСалями, перчики халапень, оливкова оліяПіца з салямі і перчиками халапень, яка відрізняється тонкою гостризною
4Піца ФрабрикосаГостра салямі, моцарелла, перець чилі, часникПіца з гострою салямі, моцарелою, перцем чилі та часником, яка є однією з найгостріших піц в Італії.

Які бувають італійські піци?

Види піци – 50 популярних італійських назв піци

  • "Маргарита" (Margherita). Начинка – томати та сир. …
  • "Маринара" (Marinara). …
  • "4 сезони" (Quattro Stagioni). …
  • "Карбонара" (Carbonara). …
  • "З морепродуктами" (Frutti di Mare). …
  • "4 сири" (Quattro Formaggi). …
  • "Неаполетано" (Napoletana). …
  • "Крудо" (Crudo).

Яка найпопулярніша піца в Італії?

Маргарита А найулюбленіша і найпопулярніша в італійців піца — це звичайнісінька "Маргарита". "Італійці також часто кажуть, що якщо ресторан не може приготувати гарну піцу "Маргарита", вони, ймовірно, не зможуть приготувати жодної іншої піци", – запевняє італійський експерт.

Яка італійська піца найсмачніша?

Найсмачніша піца – неополітанська Якщо ви запитаєте в Італії, яка піца найсмачніша, швидше за все, вам дадуть відповідь: неополітанська! Адже саме Неаполь вважається батьківщиною італійської піци, саме тут було відкрито першу у світі піцерію і саме місцевий рецепт страви вважається найстарішим.

Ви могли пропустити