Який соус вибрати для шаурми: найкращі варіанти та рецепти
Шаурма – це не просто страва, це мистецтво! І один із головних компонентів ідеальної шаурми – це соус. Вибрати правильний соус, який підкреслить смак м'яса та овочів, не так просто. Адже наші уподобання та уявлення про соуси можуть відрізнятися. Однак, існують кілька популярних та смачних варіантів, які практично нікого не залишають байдужим.
Один із найбільш популярних соусів для шаурми – це соус часниковий. Він має гострий та приємний аромат, який ідеально поєднується з ароматним м'ясом. Часниковий соус відрізняється ніжною консистенцією, що допомагає йому проникнути у кожен шматочок шаурми, створюючи неповторний смак. Крім того, часниковий соус має антимікробні властивості і корисний для травлення.
Якщо ви віддаєте перевагу більш пікантним смакам, то варто звернути увагу на соус "харбінський". Цей соус має гостру та ароматну нотку, яка неодмінно додасть пікантності вашій шаурмі. Основними інгредієнтами такого соусу є майонез та гірчиця з додаванням різних спецій. Соус "Харбінський" надасть шаурмі насичений смак і зробить її незвичайною.
Номер | Соус | Опис | Ціна |
---|---|---|---|
1 | Майонез | Традиційний соус, який використовується майже у всіх видів шаурми | 50 рублів |
2 | Харчо | Гострий соус на основі рибного бульйону | 60 рублів |
3 | Ткемалі | Грузинський соус з чорносливу та спецій | 70 рублів |
4 | Сальса | Мексиканський соус з помідорів, цибулі, чилі та лимонного соку | 80 рублів |
5 | Табаско | Гострий американський соус на основі перцю табаско | 90 рублів |
Що загортають шаурму?
Зміст:
Шаурма або шаверма (арм. շաուրմա, івр. שווארמה — шава́рма, араб.شاورما — шауа́рма) — близькосхідна страва з м'яса (курка, ягнятина, баранина, рідше — свинина), обсмаженого на рожні, загорнутого в лаваш чи питу, з додаванням капусти, свіжого огірка, цибулі, часникового соусу та, за бажанням, спецій.
Як добре загорнути шаурму?
Підігнути лівий та правий край до середини. Підігнути нижній край лаваша, роблячи один оберт, щоб начинка цілком виявилася всередині. Далі – загортати трубочкою. Загорнута шаурма готова.
На чому роблять шаурму?
Для смаження м'яса використовуються апарати гриль для шаурми. Апарати для шаурми на вигляд нагрівального елемента діляться на електричні (тен, спіраль, склокераміка), газові, вугільні.
Як намазати шаурму?
0:00Рекомендований кліп · 19 сек.Туторіал «Як загорнути шаурму? – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу