Який соус вибрати для шаурми: найкращі варіанти та рецепти

Який соус вибрати для шаурми: найкращі варіанти та рецепти

Шаурма – це не просто страва, це мистецтво! І один із головних компонентів ідеальної шаурми – це соус. Вибрати правильний соус, який підкреслить смак м'яса та овочів, не так просто. Адже наші уподобання та уявлення про соуси можуть відрізнятися. Однак, існують кілька популярних та смачних варіантів, які практично нікого не залишають байдужим.

Один із найбільш популярних соусів для шаурми – це соус часниковий. Він має гострий та приємний аромат, який ідеально поєднується з ароматним м'ясом. Часниковий соус відрізняється ніжною консистенцією, що допомагає йому проникнути у кожен шматочок шаурми, створюючи неповторний смак. Крім того, часниковий соус має антимікробні властивості і корисний для травлення.

Якщо ви віддаєте перевагу більш пікантним смакам, то варто звернути увагу на соус "харбінський". Цей соус має гостру та ароматну нотку, яка неодмінно додасть пікантності вашій шаурмі. Основними інгредієнтами такого соусу є майонез та гірчиця з додаванням різних спецій. Соус "Харбінський" надасть шаурмі насичений смак і зробить її незвичайною.

Який соус ви кладете на шаурму
НомерСоусОписЦіна
1МайонезТрадиційний соус, який використовується майже у всіх видів шаурми50 рублів
2ХарчоГострий соус на основі рибного бульйону60 рублів
3ТкемаліГрузинський соус з чорносливу та спецій70 рублів
4СальсаМексиканський соус з помідорів, цибулі, чилі та лимонного соку80 рублів
5ТабаскоГострий американський соус на основі перцю табаско90 рублів

Що загортають шаурму?

Шаурма або шаверма (арм. շաուրմա, івр. שווארמה — шава́рма, араб.شاورما — шауа́рма) — близькосхідна страва з м'яса (курка, ягнятина, баранина, рідше — свинина), обсмаженого на рожні, загорнутого в лаваш чи питу, з додаванням капусти, свіжого огірка, цибулі, часникового соусу та, за бажанням, спецій.

Як добре загорнути шаурму?

Підігнути лівий та правий край до середини. Підігнути нижній край лаваша, роблячи один оберт, щоб начинка цілком виявилася всередині. Далі – загортати трубочкою. Загорнута шаурма готова.

На чому роблять шаурму?

Для смаження м'яса використовуються апарати гриль для шаурми. Апарати для шаурми на вигляд нагрівального елемента діляться на електричні (тен, спіраль, склокераміка), газові, вугільні.

Як намазати шаурму?

0:00Рекомендований кліп · 19 сек.Туторіал «Як загорнути шаурму? – YouTubeПочаток рекомендованого кліпуКінець рекомендованого кліпу

Ви могли пропустити