Як стати господарем ресторану
Щоб відкрити ресторан у середній ціновій категорії на 100 місць, вам знадобиться 5-10 мільйонів рублів. Для порівняння: щоб відкрити їдальню, потрібен 1 мільйон без урахування орендної плати, кафе — 2–3 мільйони, а люксовий ресторан може коштувати 10 мільйонів доларів.
Це дозволить вам наповнити зал в обідню пору, коли ваші столи зазвичай порожні. Як показує практика, ресторан на 100 осіб, за середньої ціни чека в 2000 рублів, приносить своїм власникам від $10 000 чистого прибутку на місяць. Період окупності від 2 до 5-ти років, залежно від його рівня та розміру вкладень.
Які документи потрібні для того, щоб розпочати ресторанний бізнес та відкрити ресторан
- висновок СЕС про відповідність ресторану санітарним нормам;
- висновок МНС про відповідність ресторану нормам пожежної безпеки;
- зареєстрований касовий апарат у ресторані;
- договори на дезінсекцію, дератизацію та вивіз сміття;