Як помити гливи швидко в домашніх умовах

Як помити гливи швидко в домашніх умовах

Відокремте гриби від нижньої твердої частини ніжок – того місця, де вони зростаються разом. Можна зрізати його чи відірвати гливи від нього вручну, а потім підрізати кожен гриб окремо. Для супу, салату, смаження та заморозки наріжте гливи на шматочки, особливо якщо вони великі.

Суп із сушених грибів виходить особливо запашним. Культивовані гливи хороші ще тим, що їх можна не мити, достатньо зрізати грубі частини в основі.

Гриби легко її вбирають, це змінює їхню текстуру та смак. Тому відділяю гливи один від одного і швидко промиваю під струменем води. Ідеально, якщо у вас є можливість перейти на душову висувну лійку в змішувачі. Не замочую, не використовую друшляк – в обох випадках гриби вбирають зайву воду.

Ви могли пропустити