Як зробити сметану в домашніх умовах з коров'ячого молока без сепаратора швидко та смачно рецепт
Технологія виробництва сметани полягає в сквашуванні вершків за допомогою чистих культур молочнокислих бактерій. У готовому продукті вміст молочного жиру становить від 10 до 40 відсотків, також сметана містить інші корисні мікроелементи, що й обумовлює його високу харчову цінність.
Сметана була відома ще у Стародавній Русі. Раніше готували її дуже просто: наливали молоко в глечик і чекали два-три дні, поки воно скисне. Потім знімали ('змітали' – звідси і назву) жирний верхній шар, що утворився, – сметану ‒ у глиняний горщик і ставили у прохолодне місце.
Як приготувати
- Скисле молоко закип'ятити в каструлі. …
- На глибоку тарілку встановимо друшляк, застеля його марлею і виллємо молоко.
- Накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 6-8 годин для відділення сироватки.
- Сметану перекладемо в чашу блендера і збиваємо до однорідної консистенції.
- Сметану зберігаємо у холодильнику.