Якого кольору можуть бути яблука: розкриваємо палітру яскравих відтінків
Яблука – одне з найпопулярніших фруктів у світі. Вони мають різноманітні форми та розміри, а також можуть бути дуже різними за кольором. Основний колір яблука може змінюватись від яскраво-червоного до світло-зеленого, проходячи через всі відтінки цих кольорів.
Червоні яблука – найпоширеніші та найвідоміші. Вони мають яскраво-червоний або насичено-червоний колір, що є результатом наявності у плодах особливого пігменту під назвою антоціанін. Цей пігмент також відповідає за антиоксидантні властивості червоних яблук та їх позитивний вплив на здоров'я людини.
Зелені яблука, з іншого боку, мають свіжий та яскравий відтінок зеленого кольору, який викликаний наявністю в них пігменту під назвою хлорофіл. Вона відповідає за підтримку нормальної фотосинтетичної активності рослин та надає яблукам зеленого кольору. Зелені яблука часто мають характерний кисло-солодкий смак та свіжий аромат.
Сорт яблука | Колір | Опис |
---|---|---|
Антонівка | Зелений | Великі, соковиті, кислі яблука |
Гала | червоний | Маленькі, солодкі, ароматні яблука |
Джонаголд | Жовтий | Соковиті, солодкі, з яскравим ароматом яблука |
Фуджі | Червоно-зелений | Великі, солодкі, хрусткі фрукти |
Якого кольору бувають яблука?
Яблука бувають різних кольорів. Все залежить від їх сорту, зрілості, і часу, проведеного під сонячними променями. Залежно від цих факторів, можна виділити кілька основних яблучних кольорів: червоні, зелені, жовті – жовто-червоні, червоно-зелені, зелено-жовті та інші варіанти даних кольорів.
Який колір яблук корисніший?
Зелені яблука, на відміну від червоних, містять найбільш важливий для нашого організму мікроелемент – залізо і вітамін С. 3. Шкірка і м'якоть зелених яблук багатіша на вітаміни групи PP, А, B1, B2, B6, що дозволяє використовувати їх як замінник вітамінним комплексам.
Чи можна їсти зелені яблука?
Їжте зелене яблуко, найбільшу користь організму можуть принести саме вони. Ці яблука низькокалорійні, у них багато харчових волокон (клітковини), вітамінів та мікроелементів, а також кислот. Найкраще їх є вранці та натщесерце, а також у перервах між їжею.