Як з кефіру зробити курт

Як з кефіру зробити курт

Курт готують з овечого, козячого чи коров'ячого молока. На півдні Казахстану – з кобилячого молока, на заході – з верблюжого. Молоко сквашують. Отриманий катик поміщають у мішечок тканини і підвішують у тіні на кілька днів для зціджування сироватки..

Курт (курут) популярний сушений кисломолочний виріб у Центральній Азії. Традиційно його готують із сюзьми (кисломолочного сирного продукту) з додаванням солі. Рецепт придумали багато століть тому, щоб якомога довше зберігати молочні продукти для скотарів, які йдуть на багато місяців далеко від дому. Збережена копія

В Узбекистані курт роблять із сюзьми (кисломолочний сирний продукт, проціджене створене молоко) та солі. Концентрація солі в курті може бути абсолютно різною – від трохи солонуватого до «ядреного». Курт також може бути з різними добавками – з базиліком (райхоном), червоним перцем, м'ятою та іншими спеціями.

Ви могли пропустити