Як вдома зробити лимонад тархун
Виготовляється з води, лимонної кислоти, цукру та екстракту естрагону (Рослини, також відомого як тархун, що і дало назву напою).
Ефірне масло тархуна додають в оцет, який використовують у маринадах при консервації гарбуза, огірків, засоле капусти, замочуванні яблук, груш або просто як заправку для печериць, спаржі, квасолі, цвітної капусти, м'яса краба або телятини.
Налийте в каструлю 1 літр води, доведіть її до кипіння і покладіть у них стебла тархуна. Нехай покиплять на слабкому вогні хвилин 10. Тонкі листочки тим часом подрібніть в блендері до однорідної кашки. Якщо 10 хвилин від початку закипання гілочок вже минуло, можна висипати кашку з листя в окріп.