Що краще їсти коли гемоглобін 70
Анемія з рівнем гемоглобіну вище 100 г/л вважається легкою і не є серйозною небезпекою для організму на момент виявлення, проте все одно вимагає корекції. При рівні гемоглобіну 70-80 г/л та нижче необхідно негайно вживати заходів, т.е. до. такий стан несе серйозні загрози здоров'ю, а іноді й життю!
У раціоні обов'язково мають бути червоне м'ясо, печінка, риба, листові овочі (капуста, шпинат), сочевиця, квасоля, горох, горіхи та сушені ягоди.
При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:
- яловича, куряча, свиняча печінка;
- яловичина, курятина, індичка;
- яєчні жовтки;
- риба;
- вівсяна каша;
- гречка;
- морква, буряк, помідори;
Збережена копія