Що краще їсти коли гемоглобін 70

Що краще їсти коли гемоглобін 70

Анемія з рівнем гемоглобіну вище 100 г/л вважається легкою і не є серйозною небезпекою для організму на момент виявлення, проте все одно вимагає корекції. При рівні гемоглобіну 70-80 г/л та нижче необхідно негайно вживати заходів, т.е. до. такий стан несе серйозні загрози здоров'ю, а іноді й життю!

У раціоні обов'язково мають бути червоне м'ясо, печінка, риба, листові овочі (капуста, шпинат), сочевиця, квасоля, горох, горіхи та сушені ягоди.

При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:

  • яловича, куряча, свиняча печінка;
  • яловичина, курятина, індичка;
  • яєчні жовтки;
  • риба;
  • вівсяна каша;
  • гречка;
  • морква, буряк, помідори;

Збережена копія

Ви могли пропустити