Як правильно засолити червону рибу: найкращі пропорції
Засолювання червоної риби – це один із найпопулярніших способів приготування цього делікатесу. Однак, щоб отримати ідеально солону та ароматну рибку, необхідно дотримуватися певних правил та пропорцій. У цій статті ми розповімо вам про базові принципи засолювання червоної риби, які допоможуть досягти ідеального результату.
Важливим моментом при засолюванні червоної риби є правильний вибір солі. Рекомендується використовувати морську сіль або сіль великої фракції, щоб було зручно масажувати рибу та дозволити солі проникнути глибше у м'ясо. Кількість солі залежить від розміру та ваги риби, тому необхідно дотримуватись певних пропорцій.
Зазвичай пропорція для засолювання червоної риби становить приблизно 100 г солі на 1 кілограм риби. Однак, якщо ви віддаєте перевагу більш менш солоній рибі, пропорції можна варіювати в межах 80-120 грам солі на 1 кілограм риби. Не забувайте, що при засолюванні риба солиться дуже інтенсивно, тому краще починати з невеликої кількості солі та при необхідності її додати.
Інгредієнт | маса, кг | Сіль, кг | Цукор, кг | Перець, г |
---|---|---|---|---|
Червона риба | 1 | 0.06 | 0.04 | 10 |
Оцет | 0.1 | – | – | – |
Лимонний сік | 0.2 | – | – | – |
Вода | 1.5 | – | – | – |
Скільки грамів солі на 1 кг червоної риби?
Зміст:
На 1 кг риби береться від 15-30 до 100 грамів солі, залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.
Як і скільки солити червону рибу?
Рибу потрібно натирати сіллю з усіх боків, і шкіру також.Коли все готове, лосось можна перекласти на деко або в герметичну ємність, щільно накрити харчовою плівкою, щоб вона притискала рибу і прибрати в холодильник. Процес посолу займає мінімум 12 годин, але найкращий результат буде за добу.
Як смачно засолити червону рибу шматочки?
Якщо потрібно засолити рибу дуже швидко, то наріжте її шматочками завтовшки 1 см, і посипте сумішшю солі та цукру. Через 1-2 години така рибка вже готова до вживання. При засолюванні з червоної риби виділяється рідина під дією солі. Збережена копія
Як правильно засолити рибу?
Розсіл готується з води та солі у співвідношенні 3:1. Після того, як сіль розчиниться у воді, до розсолу потрібно додати спеції. Традиційно для цього використовує чорний перець, лавровий лист, коріандр, листя хріну та цукор. Риба заливається готовим розсолом і засолюється під гнітом протягом 8-10 днів.