Як замочувати огірки перед засолюванням правильно
Існує два способи засолювання: холодний та гарячий. У першому випадку овочі заливаються холодною водою, а у другому – найчастіше спочатку холодною водою, а потім гарячим настояним розсолом. Банки з огірками, засоленими холодним способом, закриваються капроновими кришками і зберігаються у холоді.
— Якщо у вас гіркі огірки, треба їх замочити у воді не менше ніж на 12 годин. Хоча при цьому якість огірка, звісно, знизиться. Що стосується теплової обробки, можна консервувати огірки гарячим способом або заливаючи їх киплячим розчином, або стерилізуючи їх.
Також потрібно пробувати огірки перед засолюванням і не використовувати гіркі. Їх не врятує ніщо, а консерви на зиму будуть безнадійно зіпсовані. Вода – основа смаку солоних огірків. Збережена копія