Як швидко кристалізується соняшниковий мед

Як швидко кристалізується соняшниковий мед

Головна особливість меду соняшника полягає у швидкому процесі кристалізації. Бджолиний мед залишається рідким два-три тижні, може до місяця, все залежить від умов зберігання, температури приміщення, де він знаходиться.

Навпаки, натуральний мед «цуриться» швидше – Буквально через місяць. Через те, що в ньому пилку більше. Якщо мед зовсім не кристалізується, то, можливо, він просто піддавався термічній обробці і всі корисні речовини в ньому виварені. Виявляється, в мед додають не тільки цукор, а й муку, крохмаль і навіть крейду.

Колір меду яскравий як сам соняшник. золотистий, яскраво-жовтий, іноді яскраво-жовтогарячий. У ньому начебто запечатані літо та сонце. При кристалізації колір може трохи змінюватись. Соняшниковий мед виділяється швидкою швидкістю кристалізації через високий вміст глюкози.

Якщо в меді глюкози міститься менше 30%, майже чиста фруктоза, така мед не закристалізується взагалі. Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому чисто фруктозний мед, Такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи.

Ви могли пропустити