Айва для чого корисна як їдять

Айва для чого корисна як їдять

Айва містить клітковину та кілька важливих вітамінів та мінералів, що робить її впевненим доповненням практично до будь-якої дієти. Так, айва містить помірну кількість вітаміну С та міді, а також невелику кількість вітамінів групи В, заліза, калію та магнію, але при дуже невеликій кількості калорій!.23 сент. 2022 р.

Тому перед вживанням фрукт очищайте від насіння, але залишайте шкірку, яка багата на поживні речовини.. Чи можна їсти сиру айву? На відміну від груш та яблук, айву рідко їдять сирою. Навіть дозріла сира айва має дуже жорстку м'якоть і кисло-в'яжучий смак. Збережена копія

Айва має загальнозміцнюючі, кровоспинні, антисептичні, сечогінні та в'яжучі властивості. Вона застосовується при недокрів'ї, серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, дихальних шляхів, астмі. Айва сприятливо впливає на психіку – бадьорить, покращує настрій.

Безумовно, айву, як і, мабуть, будь-який фрукт, їдять із задоволенням. Однак це єдиний плід, який у сирому вигляді має специфічний та дуже терпкий смак. Тверда шкірка і висока щільність м'якоті не дозволяють вживати айвуяк яблуко або навіть апельсин.

Ви могли пропустити