Віскі з чого роблять справжній
При виготовленні віскі може використовуватись ячмінь, жито, пшениця або кукурудза. У французькій Бретані також роблять віскі з гречки. Вміст спирту – зазвичай 40-50% об., проте деякі сорти віскі мають більшу міцність (до 60% об.).
У Шотландії технологія виробництва віскі включає 6 етапів:
- приготування солоду (додавання):
- сушіння ячменю;
- приготування сусла;
- ферментацію (бродіння);
- перегонку (дистиляцію);
- витримку.
Збережена копія
Традиційно для виготовлення віскі брали ячмінь. Згодом рецептуру «модернізували». Тепер у хід йдуть і інші злаки – жито, пшениця, кукурудза. Кінцевий смак та аромат віскі залежать не тільки від взятих пропорцій зерна. Збережена копія
Склад віскі. Базові інгредієнти завжди одні й ті самі: солод (пророщене зерно), дріжджі та вода. Іноді до готового напою додають трохи цукру або карамелі, але це більше відноситься до дешевих сортів. Ароматизаторів, барвників та інших хімічних добавок у цьому віскі не може бути. Збережена копія