Що є в журавлині корисного
У склянці сирої журавлини – 25% денної норми вітаміну С, 16% – марганцю, 9% – вітаміну А, по 8% – вітамінів Е та групи В, а також мідь, залізо, калій, кобальт, кальцій, вітаміни К та Е. Наукові дослідження підтверджують позитивний вплив журавлини на здоров'я.13 жовтня. 2021 р.
Скільки ягід журавлини можна з'їдати за день?
На думку лікарів, добова норма – це склянку свіжої журавлини (100–150 г), або дві столові ложки сушеної журавлини, або ж одну склянку свіжого журавлинного соку.
Коли не можна їсти журавлину?
Не можна продукт людям з алергією чи індивідуальною непереносимістю. Дітям до трьох років, старшим дітям у раціон журавлину вводити треба поступово. Не рекомендую також захоплюватися ягодою людям, які приймають медикаменти, що знижують згортання крові, оскільки вона посилює їхню дію.