Чим корисна помідора від раку
Вчені вважають, що головна заслуга у справі профілактики раку належить у помідорах. потужному антиоксиданту – лікопіну. Він знижує кількість кисневих радикалів, які, як вважається, можуть пошкоджувати генетичний матеріал у клітинах організму і цим сприяти розвитку онкологічних захворювань. 2002 р.
Вчені рекомендують їсти помідори як для профілактики раку шлунка, так і у складі комплексної терапії при лікуванні хвороби. А броколі в раціоні знижує ризик раку простати, раку мозку, легенів та прямої кишки. Все завдяки речовині сульфорафану, що впливає на організм на генетичному рівні.
Відомо, що в томатах міститься лікопін, який є антиоксидантом та допомагає у профілактиці хвороб серця та раку. Дослідження показало, що екстракт томатів пригнічує розвиток та розмноження клітин раку шлунка.
Салатне листя, всі види капусти, шпинат, зелена цибуля – все це неодмінно потрібно включити до свого раціону, кажуть онкологи. Зелені овочі чудово справляються із завданням забезпечувати організму кращий контроль цукру в крові, пояснюють фахівці свій вибір.