Чим корисні ядра від абрикос
Абрикосові кісточки хороше джерело природного білка для організму, жирів, які також використовують як абрикосову олію. Також це джерело вітамінів групи В17, РР, джерело мінеральних мікроелементів як кальцій, натрій, фосфор, магній, калій, железо.15 авг. 2022 р.
Чи можна їсти абрикосові кісточки? Багато любителів абрикосів також з'їдають ядра з кісточок цих плодів. Своїм зовнішнім виглядом та смаком вони нагадують мигдаль. Однак у Росспоживнагляді попереджають: ядра абрикосу можуть викликати тяжке отруєння.
Їх використовують у деяких кулінарних рецептах як замінник мигдальних горіхів. Дроблені ядра абрикоса додають у варення, джеми, компоти, десерти та морозиво, а також у солодку випічку. Абрикосові кісточки у невеликій кількості можна їсти сирими, але краще вживати в їжу термічно оброблені ядра.
Абрикосові кісточки цінуються вмістом у них вітамінів (РР, В17), мінеральних речовин (залізо, фосфор, калій, натрій, магній, кальцій). Якщо кісточка солодка, значить, там міститься багато олії. Ще абрикосові кісточки багаті на білок. Особливою популярністю користується олія, що видобувається, що видобувається з ядер абрикосів. Збережена копія