Пектин чим корисний для людини
Вважається, що якщо людина отримує з їжею 10-15 г пектину на добу, це значно знижує ризик розвитку хвороб серця та судин, очищає організм від солей важких металів, радіонуклідів, надлишку холестерину та всіляких шкідливих речовин, що неминуче накопичуються в організмі.29 квіт. 2021 р.
Пектин: користь Він також нормалізує рівень глюкози у крові, тому допомагає при діабеті. З його допомогою лікують діарею та її наслідки. Пектин «чистить» суглоби, істотно полегшуючи стан при артритах і часом здатний розчиняти жовчні камені.
Пектін є неперетравлюваним харчовим волокном, здатним утворювати гелеутворюючу масу, яка збирає зі стінок кишечника токсичні речовини та виводить їх з організму природним шляхом. Вживання продуктів, що містять пектиннормалізує обмін речовин шляхом нормалізації перистальтики кишечника Збережена копія
— Найбільше його у смородині чорній, у буряках, потім ідуть яблука, сливи, абрикоси, суниця, журавлина, апельсини, груша, малина, капуста, кавуни, вишня, цибуля, баклажани, гарбуз. У нашій кліматичній зоні найдоступніші дари природи, багаті на пектин, — яблука.