Варена соя чим корисна
Соєві боби містить у два рази більше білка, ніж свинина, утричі більше, ніж яйця, та у 12 разів більше, ніж молоко. Соя багата вітамінами (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), мінералами (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій та цинк), незамінними жирними кислотами омега-3 та омега-6 та фітонутрієнтами.6 черв. 2017 р.
Соя містить ізофлавони – сполуки, які до певної міри імітують вироблення гормону естрогену. … Сою не можна Використовувати наступним категоріям громадян:
- вагітні;
- діти;
- люди з порушеннями у роботі щитовидної залози;
- люди з індивідуальною нестерпністю сої.
Збережена копія
Про сої говорять як про компонент дієти, що знижує ризик серцево-судинних захворювань. Її популярності на Заході допомагає те, що вона – гарне джерело протеїну, ненасичених жирних кислот, вітамінів B, заліза, кальцію, цинку та клітковини. Сою розглядають як здорову альтернативу м'ясу.
ретельно промити сою та замочити на 10–12 годин у холодній воді; злити відстояну воду, прополоскати боби і залити свіжою так, щоб вона покривала сою; варити при закритій кришці на помірному вогні, систематично помішуючи і прибираючи оболонки, що спливли, за допомогою шумівки; як тільки соя стане м'якою, злити воду.