Віскі з чого роблять справжній

Віскі з чого роблять справжній

При виготовленні віскі може використовуватись ячмінь, жито, пшениця або кукурудза. У французькій Бретані також роблять віскі з гречки. Вміст спирту – зазвичай 40-50% об., проте деякі сорти віскі мають більшу міцність (до 60% об.).

У Шотландії технологія виробництва віскі включає 6 етапів:

  1. приготування солоду (додавання):
  2. сушіння ячменю;
  3. приготування сусла;
  4. ферментацію (бродіння);
  5. перегонку (дистиляцію);
  6. витримку.

Збережена копія

Традиційно для виготовлення віскі брали ячмінь. Згодом рецептуру «модернізували». Тепер у хід йдуть і інші злаки – жито, пшениця, кукурудза. Кінцевий смак та аромат віскі залежать не тільки від взятих пропорцій зерна. Збережена копія

Склад віскі. Базові інгредієнти завжди одні й ті самі: солод (пророщене зерно), дріжджі та вода. Іноді до готового напою додають трохи цукру або карамелі, але це більше відноситься до дешевих сортів. Ароматизаторів, барвників та інших хімічних добавок у цьому віскі не може бути. Збережена копія

Ви могли пропустити