Як правильно діставати кекс із форми

Як правильно діставати кекс із форми

Виймайте кекс із форми, давши йому заздалегідь постояти хвилин п'ять-сім. Потім просто нахиліть форму набік – готова випічка сама вивалиться з форми без зусиль з вашого боку. Якщо кекс все ж таки прилип і не виймається – відігніть край форми назовні, благо силікон дозволяє зробити це без проблем.21 лют. 2020 р.

Рекомендується випікати кекси при температурі не більше 160-170 градусів з вентилятором. Процес випікання повинен розпочатися у розігрітій до 100 градусів духовці. Коли кекс майже готовий, не треба його виймати зараз же з духовки, треба відкрити дверцята духовки і залишити кекс в ній ще мінімум 20 хвилин.

Готовий пиріг легко вийде з форми, якщо його попередньо остудити і лише потім виймати. Якщо випічка все-таки прилипла до стін, потрібно обгорнути форму вологим рушником і потримати кілька хвилин.

В більшості випадків кекси прилипають до паперової форми у тому випадку, якщо для її виготовлення ви взяли пергаментний папір поганої якості. Віддайте перевагу білому пергаменту. Тоді питання чи потрібно змащувати паперові форми для кексів у цьому випадку вам відпаде.

Ви могли пропустити