Як правильно поставити брагу на ягодах
Етапи приготування Підігрійте воду до 50–60 °C, додайте варення, перемішайте до однорідної маси і охолодіть до 30 °C. Розведіть дріжджі, додайте їх у ємність із майбутньою брагою. Додайте|добавляйте| цукор і добре перемішайте. Встановіть на бродильну ємність гідрозатвор і залиште на 5-9 днів у темному теплому місці.
Найпростіший метод дізнатися, скільки має стояти брага, це подивитися час, вказаний на пачці з дріжджами. Спиртові зазвичай блукають 5-7 днів. Дикі дріжджі можуть блукати 20-60 днів.
Сухі дріжджі розчиняємо у теплій воді, додаємо 2-3 столові ложки цукру. Приблизно за годину дріжджі ожили. Все заливаємо в ферментер із гідрозатвором і ставимо в тепле місце. Брага бродитиме від 3 до 10 днів.