Як правильно приготувати рис на сковороді?

Як правильно приготувати рис на сковороді?

Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг каструлі з розрахунку того, що рис збільшиться вдвічі. Промийте рис у холодній воді від 1 до 3 разів. Така водна процедура дозволить зменшити кількість крохмалю та зробить готовий рис більш розсипчастим.

Спочатку доведіть підсолену воду до кипіння, а потім висипте в неї крупу. Перемішайте Мал один раз, щоб зернятка не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли страва почне вирувати, зменште вогонь до мінімуму і накрийте кришкою каструлю. У процесі приготування не піднімайте кришку – інакше Мал готуватиметься довше.

Додайте сіль, перець та прянощі. Доведіть воду до кипіння, після чого крупу необхідно варити на слабкому вогні із закритою кришкою. Якщо переживаєте, що рис може злипатися, додайте трохи олії.

Ви могли пропустити