Як правильно запікати баклажани та кабачки
Потім кожен овоч у кількох місцях проколюється виделкою. Зробити це потрібно, щоб у процесі запікання вони не луснули. Після цього кожен баклажан обмазується маслом і укладається в застелену фольгою або пергаментом форму. Час приготування – 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Баклажани, так само як і кабачки, не їдять сирими, але з них, як і з цукіні, необов'язково знімати шкірку під час готування. Баклажани додаються в супи та в жарку, а також готуються як самостійну страву. На відміну від кабачків, вони не вимагають видалення зернят.
Баклажан і кабачок: хто тут найкорисніший По поживних речовин розбіжності у них такі: у баклажанах у 2 рази більше рослинного білка, та у 2,5 рази – харчових волокон. Примітно, що вміст корисних елементів у овочі може змінюватись. Іспанські вчені проводили експеримент із різними сортами.