Як приготувати справжню кулінарну легенду.
Плов – це одна з найвідоміших і найпопулярніших страв у багатьох культурах. Його неповторний смак та аромат завоювали серця гурманів по всьому світу. Але яким має бути справжній плов? Які інгредієнти необхідно використовувати, щоб досягти ідеального поєднання смаків та текстур?
Насправді, ідеальний плов – це мистецтво, яке потребує уваги до деталей та досвіду. Однак, дотримання кількох основних правил допоможе вам приготувати страву, яка захоплюватиме гостей і тепло радуватиме вас і вашу родину.
Основними компонентами справжнього плову є рис, м'ясо та спеції. Кожен із цих інгредієнтів має свою важливу роль у створенні ідеальної страви. Рис повинен бути довгозерним і ароматним, щоб він вбирав у себе всі смаки та аромати. М'ясо – це серце плову, його вибір залежить від ваших уподобань: яловичина, баранина чи курка. Спеції ж додають пікантність та унікальність смаку плову.
складові | Кількість |
---|---|
Мал | 400 г |
М'ясо (баранина чи яловичина) | 500 г |
Цибуля | 3 шт |
Морква | 2 шт |
Часник | 4 зубчики |
Масло рослинне | 100 мл |
Сіль | за смаком |
Перець чорний | за смаком |
Куркума | за смаком |
Лимон | 1 шт |
Він повинен бути напівпрозорим, без білих плямщо свідчить про те, що рис неправильно зберігався і відволожився. Промитий у кількох водах рис помістимо в казан, вирівняємо поверхню, заллємо окропом те щоб покрив рис приблизно 1 див.
Який рис потрібний для справжнього узбецького плову?
Зміст:
Девзіра Для його приготування беруть найкращий рис – сорти Девзіра, який ще називають "червоний рис". Плов готують на курдючному салі та з бараниною. Готують його у казані.Звичайно, можна приготувати і в іншому посуді.
Чим відрізняється рис для плову від звичайного?
Рис у плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний рис – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю і при варінні рис не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.
Чому плов завжди злипається?
Рис склеюється через крохмаль, який виділяється при варінні. Тому його потрібно добре промивати. Ну і використовуйте спеціальний рис для плову – здорово рятує.
Який рис найкращий для плову в Україні?
Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі та жасмин. Також можна використовувати довгозерний рис. Початківцям у приготуванні плову рекомендується взяти пропарений рис – він краще зберігає форму і його можна повторно розігрівати.