Як швидко почистити муксуна

Як швидко почистити муксуна

Для цього рибу не потрібно повністю розморожувати, потрібно дати їй постояти півгодини при кімнатній температурі. Далі робимо надріз уздовж спини і знімаємо шкіру, вона має досить легко відходити. Під час роботи рекомендується одягнути тканинні рукавички або використовувати рушник, щоб уникнути переохолодження. Збережена копія

Випотрошимо муксуна, чистити його не потрібно. Розрізаємо рибу по черевній порожнині, виймаємо кишки, відсікаємо голову. Необхідно добре промити рибу проточною водою. Збережена копія

Дотримуючись рибу рукою зверху, відтягувати м'ясо і продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самого основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м'яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.

Ви могли пропустити