Як вирощувати перепелів у домашніх умовах і чим годувати
Для розведення перепелів в інкубаторі закладайте яйця від 2-10-місячного птаха. Молодняк з'явиться вже за 17 діб. Якщо півник у сім'ї активний, зі 100 яєць вилупиться близько 80 перепелят. Протягом 30 днів утримуйте їх у брудері — ящику з вентиляцією, дверцятами та додатковим освітленням. Збережена копія
У приміщеннях, де утримуються дорослі перепела, відносна вологість повітря має бути в межах 55-75%. Оптимальною вважається 60-70%. Температура підтримується лише на рівні 20-22°С, допустиме коливання від 16-25°С. Висвітлення має бути помірним протягом 16-17 годин на добу.
Не можна давати перепелам бадилля томатів, петрушку, селера, молочай, зелень і ягоди пасльонових культур, щавель, люпин, житні та гречані зерна. Перепілки погано переносять зміну корму. Тому, якщо ви купуєте молодняк у заводчика, поцікавтеся, який корм він давав птиці, і запасіться таким же.