Як зробити грушевий домашній лимонад

Як зробити грушевий домашній лимонад

Змішайте лимонну кислоту і соду, залийте сумішшю води, цукру та сиропу, додайте лід і пийте якнайшвидше. Лимонна кислота прореагує із содою, з'являться бульбашки. Якщо смак здасться надто сильним, зменшіть кількість соди та лимонної кислоти.

Всипте цукор у каструлю і залийте водою. Помішуючи, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 5-10 хвилин. Остудити сироп і процідити через сито. Влийте апельсиновий та лимонний сік, перемішайте та охолодіть готовий лимонад.

Апельсиновий лимонад можна готувати не лише з медом, але й із звичайним цукром чи іншим підсолоджувачем. Якщо ж ви надаєте перевагу натуральному смаку, солодкі інгредієнти просто не додавайте. Для лимонаду з апельсинів слід вибирати їдальню мінеральну воду (краще, звичайно, з газом).

Ви могли пропустити