Які спеції додавати в плов: найсмачніші поєднання

Які спеції додавати в плов: найсмачніші поєднання

Плов – це одна з найвідоміших страв східної кухні, яка завоювала популярність у багатьох країнах. Це ароматна, насичена і соковита страва, в якій головну роль відіграють рис, м'ясо та спеції. Однак, для приготування плову, необхідна кількість та поєднання спецій – це невід'ємна частина рецепту та впливає на його смакові якості.

Перелік спецій, що використовуються у плові, може відрізнятися залежно від регіону та кулінарних традицій. Але попри це є кілька основних спецій, які додають майже завжди. Однією з них є зіра, яка надає плову особливий аромат та смак. Також у плові часто використовуються кориця та гвоздика, які додають нотки солодощі та терпкості.

Крім того, до складу плову обов'язково входять куркума та паприка, які надають рису глибокий червоний колір та привабливий зовнішній вигляд. Ці спеції також мають ніжний аромат і допомагають створити ідеальне поєднання смаків плову. Кумін та кардамон – це ще дві спеції, які використовуються для приготування плову і надають йому оригінальності та неповторності.

Які спеції кладуть у плов
СпеціяОпис
КуркумаНадає плову жовтого кольору та особливого аромату.
КардамонДодає легкий аромат та неповторний смак
КорицяНадає нотки солодощі та аромату теплих спецій.
Перець чорнийДає легку гостроту та пікантність
КумінДодає пряну, трохи горіхову нотку
ГвоздикаНадає плову глибокий аромат та пряність.
Чорний кіміонДодає специфічні нотки та аромат

Приправа для плову зі свининою – лавровий лист, каррі

каррі
Каррі (там. கறி kari) індійська приправа із суміші прянощів, основу якої складають перетерті в порошок куркума, пажитник (фенугрек, шамбала), коріандр та червоний гострий перець.

, барбарис, базилік, майоран, кмин, гвоздика, суми. Приправа для плову з куркою – петрушка, кмин, часник, суми, каррі, хмелі-сунелі, чорний перець горошком. Приправа для плову з індичкою – гвоздика, петрушка, каррі, запашний перець, шавлія, розмарин.30 груд. 2020 р.

Що можна додати до плов для смаку?

Що ще додають у плов залежно від регіонів та традицій: солодку паприку, кмин, гвоздику, зелень (петрушка, кріп), базилік, м'яту, часник(Краще, звичайно, цілісний, хоч і сушений теж відмінно підійде).

Що кладуть у плов куркуму чи каррі?

Куркума – скромна спеція, яку можна купити на будь-якому ринку, – здатна зробити зі звичайної страви шедевр. Вона обов'язково входить до суміші каррі, нею прикрашають весільний плов і навіть фарбують одяг.

Які спеції входять до складу приправи для плову?

Склад: Базилік, барбарис подрібнений, зіра, коріандр, куркума, цибуля, морква, паприка червоні пластівці, перець червоний, перець чорний, часник, шамбала. Застосування: додати в зирвак перед додаванням рису та в рис разом із часником незадовго до готовності страви.

Ви могли пропустити