Для чого корисна гвоздика для організму
Прянощі забезпечує профілактику лейкемії та інших хвороб крові, виводить токсини, має заспокійливий ефект.. Додавання гвоздики до страв стимулює вироблення травних соків і нормалізує перетравлення їжі, але також посилює апетит. Це варто врахувати людям, які дотримуються дієти.25 Січня. 2019 р.
Гвоздика застосовується у медицині, кулінарії, парфумерії. Вона може використовуватися для лікування різних патологій та розладів. розлад травлення, біль у горлі, проблеми ротової порожнини, зубний біль, артрити, фурункули, кон'юнктивіт, катаракта та ін.. Бутони додають у супи, соуси, бульйони.
Сприяє здоров'ю ротової порожнини. Жувати гвоздику корисно, гвоздика має антимікробні, протизапальні та антибактеріальні властивості, які допомагають знизити утворення зубного нальоту, виникнення гінгівіту та інших захворювань ясен у роті.
Протипоказання гвоздики для організму людини
- підвищена кислотність та виразка шлунка;
- індивідуальна непереносимість прянощі;
- вагітність та період лактації;
- артеріальна гіпертензія;
- хвороби нервової системи;
- проблеми із серцево-судинною системою.
Збережена копія