Що найкраще є при гепатиті з
Дозволені продукти при гепатиті
- вегетаріанські, молочні, фруктові супи;
- нежирні сорти м'яса та риби у відвареному, запеченому вигляді, а також один-два рази на тиждень та в смаженому вигляді, але без паніровки;
- одне-два яйця два-три рази на тиждень або омлети, при погана переносимість – яєчні білкові омлети;
- фрукти та овочі.
Збережена копія
Під час гепатит А C виключаються такі продукти:
- жирні сорти м'яса та риби;
- смажені страви;
- копченості;
- будь-які алкогольні напої;
- солоні та гострі закуски;
- бобові;
- щавель;
- шпинат;
Кип'ятіння знищує вірус протягом 2-х хвилин, а при 60 С потрібно близько півгодини. Джерелами інфекції є хворі на всі форми гострого та хронічного гепатиту С та вірусоносії.