Що приготувати з ріпи та чим корисно

Що приготувати з ріпи та чим корисно

У сучасній народній медицині ріпа застосовується як загальнозміцнюючий засіб при лікуванні туберкульозу, застуд, анемій. Насіння ріпи застосовують усередину при імпотенції, як сечогінний засіб. У сучасній науковій медицині радять приймати ріпу як дієтичний продукт при захворюваннях серцево-судинної системи.

У ріпі містяться вітаміни А, С, Е, РР, група, мінерали: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, натрій, йод. Ріпа містить полісахариди, що легко засвоюються, а також клітковину, що стимулює перистальтику кишечникащо робить її гарною дієтичною стравою.

Ріпу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, тушкують, сушать, маринують, варять. Овочі додають у салати, супи, запіканки. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці.. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.

Ви могли пропустити