Скільки закваски потрібно на 1 літр молока для приготування йогурту: правильне співвідношення
Кожен, хто цікавиться приготуванням йогурту в домашніх умовах, запитує себе: скільки закваски потрібно додати на 1 літр молока? Адже правильне співвідношення закваски та молока є ключовим фактором для отримання смачного та якісного продукту.
Визначити необхідну кількість закваски для йогурту на 1 літр молока залежить від кількох факторів. По-перше, це тип використовуваної закваски. По-друге, бажана кислотність йогурту. І, нарешті, бажаний час ферментації.
Найчастіше рекомендоване співвідношення закваски і молока для йогурту становить близько 2-3%. Це означає, що на 1 літр молока потрібно додати приблизно 20-30 г закваски. Однак, бажаний смак та кислотність можуть відрізнятися, тому деяким людям подобається додати більше або менше закваски в залежності від їх переваг. Також бажаний час ферментації може впливати на кількість закваски: що довше ферментується йогурт, то менше закваски потрібно додати.
Молоко (л) | Закваска (г) |
---|---|
1 | 1 |
2 | 2 |
3 | 3 |
4 | 4 |
5 | 5 |
Скільки закваски потрібно для йогурту?
Зміст:
Для перезаквашування потрібно 2-3 ложки продукту на літр молока. Тобто, якщо поставити собі за мету, з одного пакетика можна отримати (будемо вважати, що 2-3 ложки – 50 грам) 20 літрів продукту другої закваски.
Як правильно зробити йогурт із закваски?
Як приготувати йогурт у каструлі або у банку
- Доведіть 1-3 літри молока до t +42 °C. …
- Висипте закваску у молоко і розмішайте. …
- Готовність йогурту перевіряється з його консистенції. …
- Готовий йогурт за бажанням остудіть у холодильнику 5-8 годин.
Скільки разів можна робити йогурт із однієї закваски?
Згустілий йогурт поставте в холодильник на дозрівання на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів. Всі кисломолочні продукти із заквасок Good Food можна перезаквашувати до 3-х разів.
Чому не виходить йогурт із домашнього молока?
Якщо в молоці є антибіотики, що пригнічують зростання бактерій, то йогурт не закваситься. Якщо йогурт не виходить, спробуйте змінити молочну марку або оберіть продукцію іншого виробника. Найбільш стабільний результат дає ультрапастеризоване молоко. Для домашньої кисломолочки – це найбезпечніша сировина.