Як можна використовувати макуху обліпихи
З обліпихового соку виходять чудові заготівлі на зиму і, як побічний продукт, залишається макуха. Пропоную простий рецепт приготування домашньої олії, настояної на обліпиховій макусі. Ця корисна, ароматна олія відмінно підходить для заправки салатів, випічки хліба та іншого застосування за бажанням! Збережена копія
Так, макуха обліпиховий, одержують із жому плодів обліпихи після вичавки соку та олії, і є цінною високоенергетичною сировиною. Містить весь комплекс біологічно активних речовин: макро- та мікроелементи, білки, пектинові речовини, жирні кислоти, органічні кислоти, вітаміни С, В1, В2, Р, РР, Е, каротиноїди.
З макуха Витиснути з обліпихи сік, що залишилися макуху і насіння висушити в духовці (так само, як це зазначено вище), потім розмолоти в кавомолці. Розмелений макуха розділити на три склянки. Просмажити один із них на сковороді 2-3 хвилини. Потім в емальований посуд влити 0,5 л. олії і нагріти, не доводячи до кипіння.