Як можна закоптити м'ясо
Підготуйте коптильню – застеліть дно фольгою для жиру, насипте тирсу (підійдуть вільхові) і встановіть ґрати. Покладіть на ґрати м'ясо, закрийте кришку та коптить протягом 50 хвилин. Приблизно всередині процесу один раз відкрийте кришку і випустіть дим. Готове м'ясо вийміть із коптильні, наріжте і подайте на стіл. Збережена копія
Для цього потрібно замочити на 30-40 хвилин тріски запашних порід дерева, після чого висипати їх зверху на прогріте вугілля та закрити гриль кришкою на 5-10 хвилин. Тепер на решітку можна викласти курку, ребра, плече та будь-яке інше м'ясо, закрити кришку і залишити його коптитися.
На дно металевої сковороди (бажано алюмінієвої) покладіть просочену тріску, щоб невелика кількість води разом із тріскою покривало дно. Головне лише покрити дно сковороди, щоб не було шарів тріски, інакше буде занадто багато диму. Правильна кількість тріски вироблятиме потрібну кількість диму. Збережена копіяПохожі