Як правильно зробити котлети з підливою
Олія та вершки Деякі господині додають у фарш сало чи жир. Оскільки, коли жир розтоплюється при жарінні, це надає котлетам соковитості. Однак котлети виходять набагато еластичнішими і ніжнішими, якщо замінити жир вершками і додати ще шматочок розм'якшеного вершкового масла.
Хліба у фарші для котлет має бути 1/4 від обсягу м'ясної складової. тобто на кілограм фаршу потрібно додати не менше 250 г хліба. Саме чорного. Коли хліб заливається водою, бульйоном, молоком, то рідини має бути на 1/3 більше, ніж самого хліба.
При цьому для соковитості котлети повинні ще й пропаритись: їх треба заколерувати з двох сторін, а потім накрити кришкою і дати постояти 7 хвилин. 20 хвилин для рибних та курячих та 25-30 для котлет з червоного м'яса – Це загальний час приготування, включаючи пропарювання».