Як приготувати хліб швидко і просто
Стародавні люди помітили, що кинуте в землю зерно повертає кілька зерен, що на пухкій і вологій землі зростає більше зерен. Довгий час люди вживали в їжу зерна у сирому вигляді, потім навчилися розтирати їх між камінням, одержуючи крупу, та варити її. Так з'явилися перші жорна, перше борошно, перший хліб.
Технологія виробництва хліба та хлібобулочних виробів має три основні етапи:
- створення тесту із вихідних компонентів;
- підготовка та формування виробів перед випіканням;
- безпосередньо випічка.
У хліб для надання різного смаку можна, можливо додавати різні компоненти. … Види добавок:
- Цукор та різні підсолоджувачі. До них можна віднести ваніль, мед тощо.
- Сіль. …
- Різні спеції. …
- Горіхи, висівки. …
- Ягоди, овочі та фрукти. …
- Крупи.