Як швидко кристалізується соняшниковий мед
Головна особливість меду соняшника полягає у швидкому процесі кристалізації. Бджолиний мед залишається рідким два-три тижні, може до місяця, все залежить від умов зберігання, температури приміщення, де він знаходиться.
Навпаки, натуральний мед «цуриться» швидше – Буквально через місяць. Через те, що в ньому пилку більше. Якщо мед зовсім не кристалізується, то, можливо, він просто піддавався термічній обробці і всі корисні речовини в ньому виварені. Виявляється, в мед додають не тільки цукор, а й муку, крохмаль і навіть крейду.
Колір меду яскравий як сам соняшник. золотистий, яскраво-жовтий, іноді яскраво-жовтогарячий. У ньому начебто запечатані літо та сонце. При кристалізації колір може трохи змінюватись. Соняшниковий мед виділяється швидкою швидкістю кристалізації через високий вміст глюкози.
Якщо в меді глюкози міститься менше 30%, майже чиста фруктоза, така мед не закристалізується взагалі. Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому чисто фруктозний мед, Такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи.