Як засолити рибу в домашніх умовах смачно та швидко річкову рибу
Етапи засолювання досить прості:
- Ретельно промийте рибу холодною проточною водою.
- На дні тари розгорніть матерію.
- Промажте сіллю кожну рибу. …
- Покладіть тушки в тару рівними шарами. …
- Після розкладки щільно закрийте тару, в ідеалі придавіть вантажем зверху.
- Залишіть у темному прохолодному місці на сім днів.
Збережена копія
Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.
Класична засолювальна суміш складається з солі та цукру у пропорції 2:1. Чи використовувати при засолюванню червоний риби спеції вирішувати вам.