Як зняти пір'я з птиці
Після обскубування можна злегка пройтися куркою ножем, видаляючи маленькі залишки пір'я.. Потім рекомендується обпалити курку грілкою. Після процедури курку промивають у теплій проточній воді, щоб видалити маленькі залишки пір'я та пуху, потім проводять потрошення.
Курку затискають між колінами (можна помістити її тіло в мішок, зав'язавши його кінці біля шиї), беруть однією рукою за голову, і за допомогою ножа роблять надріз під мочкою вуха, відступивши приблизно на 2 см. При цьому перерізається яремна вена, лицьова та сонна артерії. Ніж вибирають гострий, довжина розрізу зазвичай не перевищує 15 см.
Важливо, щоб їжа, яку їдять курки, була багата на білки та кальцій, зокрема в період яйцекладки та линяння. Якщо необхідні елементи не надходять в організм, то кури вищипують пір'я у своїх сусідок і з'їдають їх.