Як зробити котлети з додаванням манки
складові
- фарш м'ясний – 500 г;
- цибуля – 1 шт. (75 г);
- манна крупа – 4 ст. л. (40-50 г);
- яйце куряче (категорія С-1) – 1 шт.;
- сметана (жирність 15-20%) – 2-3 ст. л.;
- сіль кухонна – 0,5 ч. л. ( за смаком);
- чорний мелений перець – щіпка;
- мелена паприка (солодкий червоний перець) – щіпка;
Збережена копія
Головна перевага манної крупи перед булочним виробом – певний вплив на фарш. Пропущене через м'ясорубку сире м'ясо стає одноріднішим. Крім того, під час приготування котлет манка набухає і вбирає в себе м'ясний сік, який зазвичай йде при термічній обробці.
Олія та вершки Деякі господині додають у фарш сало чи жир. Оскільки, коли жир розтоплюється при жарінні, це надає котлетам соковитості. Однак котлети виходять набагато еластичнішими і ніжнішими, якщо замінити жир вершками і додати ще шматочок розм'якшеного вершкового масла..