Як зробити ковбасу варену самому
Технологічний процес виробництва варених ковбас включає обвалку, жиловку, попереднє подрібнення, нітритний посол, вторинне подрібнення, перемішування, набивання фаршу в оболонку, обсмажування, варіння та охолодження.
Вода потрібна, щоб ковбаса не вийшла сухою. Далі кишки надягти на трубочку для ковбаси і щільно наповнити. Якщо залишаються порожнечі, їх бажано проколоти голочкою. Викласти ковбасу в каструлю, залити водою і варити 20 хвилин..
ГОСТ 31790 складОсі: свинина, вода питна, нітритно-посолкова суміш (сіль харчова, фіксатор забарвлення: нітрит натрію), стабілізатор: дигідропірофосфат натрію, регулятор кислотності: трифосфат натрію, антиокислювач: аскорбат натрію, прянощі.